Innova Engineering

Innova Lab LABORATORUL DE INOVAȚIE

Cine este Innova Engineering, inițiatorul acestui demers?


Innova Engineering este companie românească activă pe piața de IT și telecomunicații din 2005, când și-a început activitatea în domeniul integrării IT&C. De-a lungul anilor, compania s-a transformat într-o companie de inginerie avangardistă, în care cea mai mare valoare adăugată o regăsim în proiectarea, implementarea și operarea de soluții complexe în domeniul centrelor de date.

In prezent Innova Engineering este cel mai mare integrator in proiectarea, constructia si operarea centrelor de date in Romania, membru al Asociatiei Europene a Centrelor de Date si singurul integrator roman din acest domeniu care este deja prezent in afara granitelor.

Succesul în business s-a tradus firesc în interesul permanent al liderilor companiei de a crea un cadru de responsabilitate socială. Innova Engineering pune acum accentul pe sprijinirea comunității de afaceri.
Innova Lab

Ce reprezintă Innova Lab. Laboratorul de inovație?

Innova Lab. Laboratorul de inovație este cea mai recentă inițiativă a Innova Engineering cu scopul principal de a capta și finanța idei de mare impact de pe piața de business și de cercetare.

Prin Innova Lab ne propunem să sprijinim următoarea generație de antreprenori care pot modela afacerile, mediul, societatea și guvernarea viitorului. Innova Lab oferă celor selectați avantajul primei investiții și bani inteligenți, prin faptul că adaugă expertiză și rețele de business la acest demers investițional.

Experiența Innova Engineering de-a lungul anilor a demonstrat că cele mai profitabile activități comerciale se regăsesc în zonele în care poți dovedi ca ești inovativ, micșorând distanțele dintre ideile avangardiste și realitatea imediată.

Innova Engineering își dorește să întâlnească oameni, idei, business-uri din toate domeniile, dar mai ales spirite antreprenoriale care pot face diferența. Ideile propuse pot fi integrate în proiecte existente, pot proveni din domeniul Tech, sau pot fi idei care, pur și simplu, vor deschide o pagină nouă.

La Innova Lab. Laboratorul de inovație ideea este cea care conteaza și, evident, dedicația și încrederea celui care o prezintă. O idee este bună în momentul în care este acceptată de piață și pentru asta, merită să încerci!

Proiectarea conceptuala consta in definirea globala a solutiei propuse, incluzand topologia, protocoalele și echipamentele necesare pentru o schema fizica si logica. Acest tip de proiectare este important pentru intelegerea fluxului solutiei si a integrarii acesteia in conformitate cu standardele industriei si cu cerintele proiectului.

Cum a luat naștere și cum este finanțată această inițiativă?

Toate companiile din cadrul grupului Innova sunt conduse de inițiatorii ideilor care au stat la baza lor. Sunt oameni de succes care coordonează activitatea zilnică și decid viitorul unui business. Astfel, acești investitori, care susțin ideea de succes pe care o reprezintă Innova, sunt sau au fost implicați în proiecte reușite, care la rândul lor au pornit de la o simplă idee.

Grupul de experți care lucrează împreună în Innova Engineering a mizat întotdeauna pe inovație, pe oamenii tineri care vor să învețe permanent și care înțeleg că tehnologia este un domeniu fără limite, în care, de cele mai multe ori, ideile avangardiste sunt cele care se impun pe piața globală în această eră digitală.

Pornind de la această mentalitate care ne ajută să creștem idei valoroase, Innova Lab este un proces de tip pre-seed, resursele care urmează a fi investite fiind resursele proprii grupului de companii Innova. Reinvestim profitul realizat, proiectând succesul trecutului în ideile și demersurile viitorului.

Cum poți să aplici la Innova Lab?

Trimiteți o scurtă descriere a ideii/proiectului/produsului/serviciilor pentru care solicitați finanțarea, împreună cu detaliile de contact, pe adresa innovation.lab@innova.com.ro, până pe 30 mai 2022.

Innova Lab. Laboratorul de inovație adună idei de afaceri pentru care acordă finanțare de până la 200.000 de euro.

Vor fi contactați doar participanții selectați pentru a fi invitați la rundele de investiții organizate de Innova Engineering, împreună cu partenerii săi.